De Palmentuin manier

Palmentuin is niet alleen bijzonder door de verschillende opleidingen, maar ook door de manier waarop we werken. We geloven dat je het beste uit jezelf haalt als je je bij ons thuis voelt, daarom worden alle drie de opleidingen aangeboden op een echte Palmentuinmanier: open, verbindend, eigentijds, gedisciplineerd en behulpzaam. 


Open 
Iedereen is welkom op Palmentuin en we staan altijd voor je klaar. We zijn open en vinden het ook prettig als je open bent naar ons toe. Je kunt jouw verhaal en ideeën bij ons kwijt om de tijd die je op Palmentuin doorbrengt nóg fijner te maken. 

Verbindend 
We zijn allemaal verschillend, maar Palmentuin is van ons allemaal. We zijn een school waar iedereen elkaar kent en waar iedereen aandacht voor elkaar heeft. We hebben vertrouwen in elkaar en dat voel je. 

Eigentijds
We geven onderwijs dat aansluit op jouw individuele behoeften en belevingswereld. Je staat dus zelf aan het roer. De combinatie van doceren en het gebruik van (digitale) middelen maakt dat we eigentijds onderwijs aanbieden. Dat vinden we belangrijk want leren wordt pas leuk als de les jou aanspreekt en inspireert. 

Gedisciplineerd 
Jij weet wat je van ons kunt verwachten en wij weten wat we van jou kunnen verwachten. Je doet actief mee in de lessen, we maken duidelijke afspraken en die maken we allebei waar. Je leert zelfstandig te zijn en je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dat betekent dat je soms echt moet doorzetten, ook als je even geen zin hebt. 

Behulpzaam 
We helpen je daar waar nodig met jouw talenten om jezelf te ontplooien en kijken daarbij ook op welke manier dit voor jou het beste is. Ook vinden we het belangrijk dat je alle lesstof daadwerkelijk begrijpt en het vervolgens zelf kan toepassen.