De sportopleiding

De sportopleiding is ideaal voor jou als jij je serieus wilt ontwikkelen op het gebied van sport.

Je volgt extra lessen en workshops in tennissen, basketballen, fitness, zelfverdediging, zwemmen en outdoor sporten.

Vanzelfsprekend komen alle standaardsporten zoals volleybal, badminton, zaalvoetbal, korfbal, handbal en hockey ook serieus aan bod. We hebben daarnaast ook een buitenprogramma. Dit bestaat uit atletiek, mountainbiken, voetbal en honkbal. Je leert organiseren, leiding geven en verantwoordelijkheid dragen.

Tijdens andere vakken wordt ook aandacht besteed aan zaken die met sport te maken hebben. Zo wordt bijvoorbeeld bij Mens & Natuur aandacht geschonken aan voeding en hygiëne en bij wiskunde aan het bijhouden van conditieschema’s. In het vierde leerjaar doe je officieel examen in het vak lichamelijke opvoeding 2. Na het examen kun je doorstromen naar de mbo-opleiding Sport & Bewegen van het Albeda College.

Extra

De Palmentuin zet ieder jaar enkele schoolteams in bij de regionale sportcompetities Zaalvoetbal en Basketbal. En met succes! Het afgelopen jaar werd de bovenbouw zelfs na Rotterdams Kampioen ook Nederlands Kampioen. Met basketbal was het afgelopen jaar ook bijzonder. Het jongens- en meisjesteam werden Kampioen van Rotterdam in het Topsportcentrum en de jongens werden ook oppermachtig Nederlands kampioen in Amsterdam.

Met enige trots kunnen we vermelden dat we dè school van Nederland zijn met het meest uitgebreide sportprogramma, die voldoet aan de criteria van een volwaardige lessencyclus, waarbij een hoog niveau wordt bereikt. Dat bleek uit een recent onderzoek van de HALO, Den Haag.

Geen geld? Toch sporten!

Wil uw zoon of dochter sporten? Het jeugdsportfonds Rotterdam betaalt het lidmaatschap van de sportvereniging als ouders dit niet kunnen.

Wat vergoed het Jeugdsportfonds?

Het Jeugdsportfonds vergoedt voor kinderen één keer per jaar het lidmaatschap van de sportvereniging. Sportkleding/sportattributen worden niet door het Jeugdsportfonds Rotterdam vergoed.

Hoe vraag je Jeugdsportfonds aan?

Geef bij de gymleerkracht aan dat u uw kind wilt laten sporten via het Jeugdsportfonds. Als u uw legitimatiebewijs en uw inkomensgegevens laat zien, kan de leerkracht vervolgens een aanvraag voor u doen. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen.

Neem binnen onze school contact op met dhr. Anton van Treuren als u uw kind via het Jeugdsportfonds wilt laten sporten.

 

 

Contactpersoon: Dhr. Anton Treuren