Ouderbetrokkenheid op de Palmentuin

Cursus ‘Taal dichtbij Werk’ zorgt voor verbinding van school en wijk

In samenwerking met de Gemeente Rotterdam, ‘met frisse zin Herenwaard’  en Stichting ‘Bij Corrie’ wordt op Palmentuin ‘Taal dichtbij Werk” gegeven.

Tijdens de cursus ‘Taal dichtbij Werk’ leren ouders en wijkbewoners op een laagdrempelige manier de Nederlandse taal, zodat het taalniveau in de wijk stijgt en bewoners meer kansen krijgen. Ouders en wijkbewoners volgen een cursus samen met voor hen bekende mensen. Dit komt ten goede aan de sociale samenhang en de onderlinge betrokkenheid, maar zorgt ook voor meer draagvlak in de wijk.

Een cursus duurt 24 weken, waarin o.a. taal, Empowermenttraining en sollicitatietraining aan de orde komen. De cursus wordt op locatie gegeven door docenten van Tornante Trainingen die gespecialiseerd zijn in laaggeletterdheid en taalbegrip. De nadruk ligt in deze lessen op situaties uit het dagelijks leven. Cursisten leren de taal door middel van herkenbare en veel voorkomende praktijksituaties zoals opvoeding, boodschappen doen, arts bezoek, gesprekken met buren, in het openbaar vervoer etc.

Voor verdere informatie over de taalcursus kunt u contact opnemen met Rosaline Vrutaal, schooloudercontactpersoon, rvrutaal@lmc-vo.nl  

Telefoon 010-4824966 of 06 - 10233206. Op dit moment kunnen we geen cursisten meer aannemen. U kunt altijd contact opnemen voor de andere trainingen en cursus die op Palmentuin opgegeven gaan worden.